Björns Vaniljsås

Detta är den absolut bästa vaniljsåsen som går att göra.
Vispa
5 ägg
½ -1 dL socker
till vit och pösig konsistens (10-20 minuter med elvisp)
Värm upp
9-10 dL vispgrädde i en stor gryta tillsammans med
en vaniljstång (uppskuren och skrapa ur innehållet ned i grädden)
När grädden har kokat upp, ta av den från värmekällan och vispa sedan ned äggosockervispet i den varma grädden och ge blandningen ett snabbt uppkok.
Kyl vaniljsåsen och ta sedan bort de större vanilstångsresterna.
Vispa sedan den välkylda vaniljsåsen till önskad konsistens. 
Blir det något över så kan man behöva vispa vaniljsåsen igen till rätt konsistens före servering.
Njut sedan av vaniljsåsens utomordentliga smakrikedom och lagoma sötma tillsammans med en smulpaj eller annat som kräver vaniljsås.
Vill du veta energifördelningen!
Protein 4 E%, Fett 88 % och kolhydrater 8 E%