Varför vaccinera mot kikhosta

Kommentar till Dagens Medicins artikel
https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/infektion/stor-spridning-av-kikhosta-gravida-uppmanas-ta-vaccin/
Dagens Medicin har den 23 juli en alarmerande artikel om att
"Spridningen av kikhosta fortsätter att vara stor i Sverige och vården uppmanar gravida att vaccinera sig."
 
Dagens Medicin och vården verkar ha glömt att kolla på Folkälsomyndighetens (FHM) egen hemsida och statistik.
 
FHM visar att 2014-2019  var det i snitt 719 fall per år och omkring 18 % eller 129 personer under 4 år. medan 2020-2023 var det så lågt som 11 fall (2021) varav 2 barn under 4 år..2024 är antalet sjuka tillbaka på normalnivån drygt 700 fall av kikhosta per år

Varför vaccinera barn och gravida mot kikhosta?

Att vaccinera gravida ser jag som mycket riskfyllt då vi på ett helt oprövat sätt ger en kvinna med mycket ömtåligt immunförsvar injektioner som ska påverka det sköra immunsystemet.

Vi måste betänka att barnet i mammas mage är en parasit som egentligen omedelbart ska kastas ut som främmande organism. Men tack vare att vi har gener för retrovirus så kan mammas immunförsvar acceptera barnet i magen som en isolerad och separat individ

Vi finner att det är något hundratal barn under 4 års ålder som får kikhosta enligt FHMs egen statistik .

Då ska omkring 100 000 mammor vaccineras mot kikhosta Med ett vaccin som är nästan helt oprövat och inte säkerhetstestats på stora populationer under låmg tid.

Sen ska barnet några månader senare vaccineras mot samma kikhosta tre gånger under de första sex månaderna.

Det kostar bara i vaccinkostnad omkring 75 MSEK per år. Sedan tillkommer inst lika mycket för vaccinatörens kostnader

Diagnosen ställs som alltid kliniskt, symtomen är sedan länge klassiska och har fungerat bra i alla tider.

PCR-test kan enligt FHMs rekommendation av den 21 juli 2020 inte skilja på infektiös och icke infektiös nukleinsyra. Att sedan använda mer än 20 cykler i PCR-testet måste betraktas som grovt bedrägeri. Även Kari Mullis, Nobelpristagare för uppfinningen av PCR hävdade att det går inte att ställa diagnos med hjälp av PCR-test då man inte vet vare sig källan till testet och inte heller vet vilken sekvens proben har, det är företagssekretess.

Alltså måste ett PCR-test betraktas som grovt uppsåtigt och överlagt bedrägert

Ge de få individer som har kliniskt verifierad kikhosta antibiotika, makrolider, bakterierna dör inom något dygn. Har alltid fungerat och ingen resistensutveckling mot makrolider under mer än 60 års erfarenhet.

Vid hosta ge budesonidspray via spacer det blir några doser initialt och hostan är borta inom några dagar då budesonid ökar surfactantproduktionen i typ-2-cellerna i lungorna. Hosta bror på surfactantbrist i alveolerna och kortikosteroider ger ökad nyproduktion av surfactant inom ett par timmar.

Ger klart lägre sjukvårdskostnader än att vaccinera alla omkring 100 000 gravida och sen lika många  barn iändå mot kikhosta (kostnad minst 75 MSEK/år bara i vaccinkostnader)

FASS visar att mycket små vaccinstudier av gravida (omkring 200 personer och inga tre grupper (placebo=fys NaCl , vaccinbärare med toxiska Al-salter utan antigen och vaccin=vaccinbärare med toxiska Al-salter med antigen) man mäter bara antikroppar och inte skydd mot infektion av kikhosta.

Det står i FASS:
”Föreliggande epidemiologiska data om kikhostesjukdom efter införandet av maternell dTpa-immunisering tyder dock inte på att denna immuninterferens har någon klinisk betydelse.

Om det står i FASS att maternell vaccination saknar klinisk betydelse innebär det att effekten av att vaccinera gravida kvinnor bara ökar risken för skador och dödsfall hos barn och mamma utan  någon som helst minskning av insjuknanderisken. Allt utan mångårig säkerhetstestning under flera års tid.

Slutsats:
Det är både billigare och säkrare att behandla de få fallen av klinisk kikhosta med antibiotika och sedan snabbt kupera hostan med budesonidinhalationer

Östervåla den 24 juli 2024

 

Björn Hammarskjöld
Assisterande professor i pediatrik vid Strömstad Akademi
Oberoende senior vetenskapare
F.d. Överläkare i pediatrik
Filosofie licentiat i biokemi vid Stockholms Universitet (1971)
Molekylärbiolog
Virolog