Livsmedelsverket helt okunnigt

Det är besynnerligt att Livsmedelsverket är så okunnigt.

Nu har man på flera skolor i landet börjat med Becel. Becel Pro Active har en varningsetikett i botten. Får ej ges till gravida eller till barn under 5 år

Varför då? Jo, BPA innehåller växtsteroler, växternas motsvarighet till kolesterol. Kolesterolsänkning under graviditet kan ge allvarliga fosterskador med i första hand hjärnskador beroende på kolesterolbrist. Hjärnan är väldigt beroenda av att få tillräckligt med kolesterol för sin normala utvecling. Minsta störning kan ge allvarliga utvecklingsskador.

Livsmedelsverkets Irene Mattisson var andreförfattare på en artikel publicerad i Cancer causes control 2002 där det visades i Malmö kost- cancerstudien att mer än 20 g omega-6 per dag gav ökad risk för bröstcancer hos kvinnor i menopaus. Det var det enda skadliga fettet. Inga andra fetter gav skador. Likaså, hur kan animaliskt fett vara skadligt? Vi har normalt som vuxna minst 10 kg, kan ha upp till 400 kg animaliskt fett i kroppen utan att dö av sitt fett.

Nu ska vi enligt Livsmedelsverket samma Irene Mattisson ge våra barn med låga östrogenhalter det margarin som visats ge bröstcancer hos kvinnor med låga östrogennivåer. Livsmedelsverkets tjänsteman Irene Mattisson rekommenderar 10 år senare mat som kan orsaka cancer hos våra barn. Sjukt okunnigt

Samtidigt säger Livsmedelsverket att protein och fett är livsnödvändiga.
Varför ska då den livsnödvändiga maten trängas undan av kolhydrater som vi inte behöver?
Varför ska då den livsnödvändiga maten trängas undan av kolhydrater som är giftiga i större doser än 3 gram i blodet hos en 70 kg person?
 
Varför ska då den livsnödvändiga maten trängas undan av kolhydrater som är dödliga i doser högre än 15-25 gram i blodet?

Livsmedelsverkets kostråd är till stor del helt felaktiga. Det bevisades av SBU 2010.
 
De bästa kostråden finns i Livsmedelsverkets SNÖ (Svenska Näringsrekommendationer Översatta till livsmedel) där man hävdar att kolhydrater är utrymmesmat och ska begränsas till max 100 g per dag. Definitionen av utrymmesmat är ”snacks, bullar, tårta, glass, läsk, sylt, saft”
 
Allt innehåller kolhydrater i form av ”bullar” = allt som är gjort på mjöl och vatten det vill säga kanelbullar, hårt bröd, wienerbröd, fiberfranska, pizza, tapetklister, paj, pasta.
 
Men stärkelse består av och bryts ned till socker. Så socker och kolhydrater är synonymer, betyder samma sak.
 
Mycket i SNÖ kan betraktas som SNÖMOS.

Men får våra barn och vi vuxna lagom med protein (det räcker med 0,5 g/kg kroppsvikt animaliskt protein även hos nyfödda), högst 100 g kolhydrater och resten som 2-3 hg fett så blir det bra. Vi slipper övervikt, vi slipper diabetes typ 2, vi slipper cancer, vi slipper hjärtsjuka, vi slipper Alzheimer, alla sjukdomar som orsakas av det extrema kolhydratintaget som Livsmedelsverket förespråkar.

Sjuk okunnigt av Livsmedelsverkets Irene Mattisson. Och det finns mer, läs om salt på annan plats här.

Kommentera här: