Gräddproduktionen i Sverige

Svensk Mjölk har producerat siffror på sin gräddproduktion i Sverige.
 
Det är en kraftig ökning av vispgräddtillverkningen från 60 000 ton till 77 000 ton på fyra år. Eller från 60 till 77 kt (=kiloton eller tusen ton). Det blir en ökning med 28 % på fyra år.
 
Även smör har ökat från 14 till 15,6 kt, mejeriernas övriga matfett, Bregott, Lätt&lagom och Omega 3 harb ökat från 28 till 34 kt. Så totala matfettsproduktionen har ökat från 42 till 50 kt per år. Det är inte dåligt med animaliefett i kosten med andra ord och ökningen har varit 19 % på 4 år
 
Det tar sig sa mordbrännaren och satte eld på håret.
 
Aftonbladet är inte mycket sämre heller. I deras omröstning föredrog 10 % margarin och 90 % smör av 12 300 röstande (2013-02-04) 
 
Så nu väntar vi bara på att NNR5 inser att SBU gett de nuvarande kostråden körförbud genom sitt underkännande 2010.
 

Kommentera här: