Stora snackisen

Tänk att det ska vara så svårt med vetenskap. 
Den stora snackisen var att en lågkolhydratkost är farlig enligt en svensk-amerikansk studie.
 
Vad hade man gjort?
Jo man satte poäng för protein och kolhydrater men glömde fettet. Fett var farligt på 1980-talet då man började studien.
Protein, litet protein gav 1 p, mycket protein gav 10 p.
Litet kolhydrater gav 10 p och mycket kolhydrater gav 1 p
 
Mycket protein med mycket kolhydrater (hamburgare med läsk) gav 10+1=11 p (in på en burger bar där finns det)
litet protein och litet kolhydrater gav 1+10=11 p (LCHF-kost)
Men det finns ytterligare 8 kombinationer av protein och kolhydrater som ger summan 11 (2+9, 3+8, 4+7, 5+6, 6+5, 07+4, 8+3, 9+2)
Sedan har man helt glömt allt vad fett heter.
 
Så det går inte att plocka fram några siffror från alla dessa persondata när man bara tittar på två av tre makronutrienter.
 
Typisk epidemiologisk studie som inte visar något alls.