Tänk vad enkelt och genialt Livsmedelsverket skulle kunna arbeta!

Ta det enkla och geniala faktum att kolhydrater i större mängd än 3 g glukos i blodet hos en 70 kg person är giftigt. Detta borde leda till att Livsmedelsverket omedelbart applicerar slutsatserna av SNÖ (Svenska Näringsrekommendationer Översatta till mat) i sina rekommendationer.

 

 ”Den mängd energi som kommer från denna typ av livsmedel; snacks, bullar, tårtor, glass, sylt, läsk, sötsaker och alkoholhaltiga drycker, kallas utrymmet.” [1]

 

 I SNÖ har man definierat utrymmesmat att uppgå till max 14 E% eller, om man räknar om till gram kolhydrater, högst 100 g kolhydrater per dag.

 

 Jag tycker att Livsmedelsverkets definition av "utrymmesmat" är underbar, "utrymmesmat" inkluderar alla former av kolhydrater.

 

 Jag vet som gammal fritidsbagare att "bullar" består av vatten och mjöl som grundbeståndsdelar. Då inkluderas alla former av bullar som kaffebröd, mjukt bröd, hårt bröd, tapetklister, pizza och pasta med mera. Allt är gjort på vatten och mjöl, alltså bullar. Fiberrik pasta är gjort på samma material som gröpe, gamla tiders grismat som gavs för att få grisen riktigt fet.

 

 Så genom att använda denna enkla och därmed geniala förbättringsmetod, begränsa "utrymmesmat" till högst 100 gram kolhydrater per dag, så löser Livsmedelsverket alla sina problem.

 

 Använd sedan samma enkla och därmed geniala problemlösning inom Livsmedelsverkets webbplats så att informationen blir kongruent. Då behövs inte så många sidor där samma sak beskrivs på olika sätt och med olika sifferuppgifter.

 

Tänk så enkelt det skulle bli för hela Livsmedelsverket och dess hemsida!

 

Genialt enkelt!

 

 Och glöm inte att lägga till specifika referenser för alla uttalanden så att Livsmedelsverkets information om till exempel LCHF blir korrekt. Idag är "informationen" ett sammelsurium av korrekta fakta blandade med felaktig tro och diverse faktafel.

 

 Gå in på http://kostkunskap.blogg.se/2012/march/livsmedelsverket-och-lchf.html , där finns den uppdaterade versionen av Livsmedelsverkets LCHF-kunnande.

 

Livsmedelsverket får mer än gärna hämta hem texten in extenso och publicera på Livsmedelsverkets hemsida.Kommentera här: